Van thuis je gitaar opnemen naar Bløf opnemen in een van de grootste studios ter wereld.

 

Aan het eind van mijn tweede jaar studeren aan de Rockacademie besloot ik voor mijzelf dat ik sound engineering wilde gaan doen. Door mijn opgedane studio ervaring als gitarist was ik het zo interessant gaan vinden dat ik wilde gaan leren hoe deze kunst nu precies in elkaar zat. Als gitarist ben ik altijd in de weer geweest met pedalen, verschillende versterkers en soorten gitaren, dus de wil om het geluid te controleren en het perfecte geluid te zoeken dat in je hoofd zit is er altijd al geweest.

Zodoende ben ik les gaan krijgen van Roel Verberk. Na een hoop uitproberen met thuisopnames ging ik vrij snel bands opnemen in de school studio. Dit proces was in het begin uiteraard enorm traag. Je weet nog niet super veel, en een hele band met alle bijkomende microfoons is dan opeens een hele klus. Maar zoals we allemaal weten, trial and error, als je maar vaak genoeg de mist in gaat en weer verbeterd wordt het vanzelf routine.

 

In het laatste jaar van mijn studie ben ik een afstudeerstage gaan lopen bij Huub Reijnders. Een half jaar lang heb ik mee mogen lopen met een van de grootste sound engineers van Nederland en hier heb ik onnoemelijk veel van geleerd. Zes maanden lang heb ik alle ins en outs van het vak, microfoons, ProTools en de kunst van het mixen leren kennen. Tijdens mijn stage hebben we meerdere projecten gedaan waar ik als assistent engineer heb mogen dienen. Een van deze projecten was het Bløf album “Aan”. Tijdens de opnames van heb ik als engineer een aanzienlijk gedeelte van de vocals voor dit album op mogen nemen in de Real World Studios in Engeland.

Momenteel werk ik als freelancer en neem ik band projecten op. Met bands zitten ze coachen om hun muziek opname-klaar te maken en vervolgens een goede plaat neerzetten is een proces waar ik enorm veel voldoening uit haal. Bij interesse in een dergelijk traject kan er natuurlijk contact worden opgenomen via de knop rechts bovenin!