In deze video ga ik jullie laten zien hoe je je drumsound kunt uitbreiden door gebruik te maken van verschillende Room Mic technieken en twee overhead posities. Net als bij de vorige video wordt er niks veranderd  behalve de positie van de microfoons, ook de levels van de microfoons blijven ten alle tijden hetzelfde.

Als eerste neem ik jullie mee naar de overheads. Hierbij zal ik het verschil laten zien tussen lage, en hoge overheads. Zoals je zult horen klinken de hoge overheads iets luchtiger maar ook iets doffer, en de lage overheads iets meer gesloten maar wel helderder.

Nu gaan we kijken naar room mics, beginnend met twee condensator microfoons in de hoeken van de ruimte gericht op het drumstel. Door de verre afstand hoor je meer weerkaatsingen van het geluid vanuit de ruimte die zorgen voor een luchtigere sound.  

Maar er zijn meerdere manieren om rooms te gebruiken, hier staan ze in het midden van de ruimte recht naar de drums gericht. Om het verschil wat duidelijker te maken zal ik ook de microfoons los laten horen. Zoals je zult horen geven de drums in de hoeken een mooier stereo beeld bij de cymbalen, maar zorgen de rooms in het midden voor een goede punch en actievere drumsound.\

Maar, er zijn meerdere manieren om rooms mics te gebruiken. Hier zijn de microfoons naar de hoeken toe gericht, met hun rug richting het drumstel. Zo pik je alleen maar reflecties op en geen direct geluid. Dit kun je ook doen door de microfoons heel dicht met hun gezicht tegen de muur aan te zetten. Zoals je zult horen klinken de microfoons super ruimtelijk. Hoe dichter bij de muur, hoe strakker en helderder het geluid. Ook zie je dat de lage frequenties dichter bij de muur beter doorkomen dan verder ervanaf. Zo kun je meer punch aan je sound toevoegen door de microfoons dichter bij de muur te zetten.